18
SYY
18.45
U 17 ( 2005-2007), U17 II divisioona

Pingviinit - Ässät  

Pirkkalan jäähalli

Pingviinit U17 jahtaa kotiavausvoittoa Ässien isäntänä – ”Enää ei tarvitse jännittää"

Tänään sunnuntaina 18.9.2022 ohjelmassa on sarjakauden kotiavaus, kun Pingviinit U17 saa Pirkkalan jäähalliin vieraakseen Porin Ässät. Ässät aloittivat kautensa voitokkaasti kukistettuaan viime viikonloppunan kotijäällään Kiekko-Ahmat maalein 5-2. Porilaisille maaleja tehtailivat Jaakonsaari Jesse, Vikkula Patrik ja Salo Elmeri. Siinä kolmikko jota Pingviinien kannattaa tänään varmasti pitää silmällä. Molemmat joukkueet ovat avanneet kautensa voitolla, joten enää ei tarvitse jännittää.

Kysyimme kuitenkin Pingviinien U17 vastuuvalmentajalta Igor Nechaevilta mietteitä tämän päivän peliin. Lopuksi pelaaja esittelyssä Paavo Koivula #21

Igor aloitimme kautemme voitokkaasti viime viikonloppuna. Mitkä olivat vahvuutemme voitokkaassa pelissä ja ylittikö joku pelaajista odotuksesi ?

-Mielestäni U17 II-divisioona sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa tai hävitä. Ei ole väliä onko se 1-0 tai 10-1 mutta voitosta saa aina 2 pistettä. Uplakers AK:ta vastaa teimme vähemmän virheitä ja käytimme hyödyksi mahdollisuutemme. Esimerkkinä pelaajista nostaisin Paavo Koivulan, joka ei viime kaudella tehnyt yhtään pistettä, mutta viime pelissä hän käytti mahdollisuutensa hyödyksi ja teki kaksi maalia. Pelaajista Ojala Paavo (kapteeni), Nico Surakka ja Sebastian Hellsten ovat top 3:ssa tulostaulukossa. Mutta tämä ei ole minulle yllätys, sillä pelaajat työskentelevät että harjoittelevat ahkerasti ja hyvin tehty työ maksaa aina itsensä takaisin.

Millaisena joukkueena näet tulevan vastustajamme Ässät?

-Ässät on iso seura, jolla on pitkä historia. He pelaavat teknisesti hyvää jääkiekkoa ja viime ottelu osoittaa, että heillä on erittäin hyvä joukkue. Tämän päivän peli tulee olemaan meille haastava.

Entä mitä meiltä tänään vaaditaan voittaaksemme Ässät?

-Ässät pelin näen samanlaisena kuin muutkin pelit. Meidän on kunnioitettava kaikkia vastustajia ja pelattava joukkueena. Jokaisen pelaajan on myös annettava itsestään ja ketjukaverille jäällä 100 % . Joukkueessa jokainen pelaaja ja valmentaja tulee tänään olemaan tärkeä, sillä jokainen virhe, maali, syöttö ja blokki lasketaan.

Tänään pelissä hyödynnämme niitä taitoja, joita olemme harjoitelleet ja oppineet. Uskon, että kurinalaisuus ja kova työ auttavat meitä voittamaan Ässät.

Pelaaja esittelyssä: Paavo Koivula #21, hyökkääjä

Kauden aloituksessa Uplakers Ak:ta vastaan teit kaksi maalia. Millä tavoin buustasit itsesi tällaisiin tehoihin ja pelihurmokseen?

-Buustasin vain koska halusin tehdä pari maalia ja voittaa vastustajan. Ei siihen paljon muuta tarvittu kuin tahtotila.

Mikä on sinun lempiruokasi?

-Maksalaatikko

Onko sinulla Liigassa tai muissa sarjoissa jokin pelaaja johon haluaisit samaistua?

-Ei varsinaisesti ole ketään pelaajaa, jota seuraisin tai joka toimisi minulle esikuvana.

Millaisena joukkueena näen tulevan vastustajan Porin Ässät? Onko Pingviineillä millainen ässä hihassa jolla Ässät voitetaan?

-Ässät tulee olemaan selkeästi kovempi joukkue ja vastustaja kuin Uplakers. Kyllä meillä hihassa muutama ässä löytyy, mutta kortteja ei laiteta heti pöytään vastustajan nähtäväksi. Uskon, että jo kotipeli itsessään tuo mukanaan ässän tai kaksi. Innolla odotan jo peliä, että pääsee kotiyleisön eteen. Toivottavasti hallissa on hyvä meininki ja napataan kaksi pistettä!

Poissa päivän kokoonpanosta: MV Onni Lammi, Alex Westerholm, Otto Kukkola